ביטוח רכב
ביטוח רכב הוא אחד מההוצאות שעליהן אנחנו מקטרים הכי הרבה, בגלל שבאמת מדובר כאן בהוצאה יקרה מאוד ואילו מצד שני, אנחנו בדרך כלל לא עושים כלום כדי לחסוך בהוצאה זו ואנחנו ברוב המקרים משלמים את הביטוח בדקה התשעים, כאשר סוכן הביטוח שלנו מתקשר אלינו בקול שאנן ומספר לנו שעוד מספר ימים נגמר תוקף הביטוח שלנו ואנחנו יכולים לחדש אותו באמצעות כרטיס האשראי שלנו.
“כמה פשוט ונוח” אנחנו אומרים לעצמנו, סוכן הביטוח בדרך כלל גם תופס אותנו כשאנחנו עסוקים במשהו אחר ולכן אנחנו אפילו לא מקשיבים לסכום הביטוח, אלא שואלים בכמה תשלומים ניתן לשלם אותו, נותנים את מספר הכרטיס וזהו, שילמנו, כך חולפת לה עוד שנה שבה יכולנו לחסוך כמה מאות שקלים.
רק מהקשבה לפרסומות ברדיו ובטלוויזיה, אפשר ללמוד שחברות הביטוח מתחרות ביניהן על החסדים שלנו הלקוחות ואם יש תחרות בשוק, זה אומר שאפשר גם למצוא את המחירים הכי נוחים, כל מה שאנחנו צריכים לעשות, זה להתאמץ מעט יותר, לנסות להבין בביטוחים השונים של הרכב ולראות איפה אפשר לחסוך בביטוח הרכב ואיך.
ההמלצה הראשונה שלנו בנוגע לכך היא לא לעשות תאונות דרכים, המלצה זו מן הסתם מצילה חיים אבל היא גם מוזילה את הביטוח, חברות הביטוח מציעות ביטוחים זולים יותר לנהגים שלא עשו תאונות ונהגים שכן היו מעורבים במספר תאונות דרכים משלמים בדרך כלל יותר בעבור הפוליסה, שלא לדבר על הוצאות על עורך דין תאונות דרכים, או אפילו לא מקבלים אישור לעשות ביטוח רכב.
גם בביטוח חובה שכשמו כן הוא – אין דרך לחמוק ממנו, אבל בהחלט ישנם הבדלים במחירים בין חברות ביטוח לרכב, אם תעשו השוואה בין החברות השונות תוכלו למצוא בדרך כלל מחירים יותר טובים ממה שאתם משלמים עכשיו, לדוגמא: אתר ucompare מומלץ להשוואת מחירי ביטוח חובה.
בביטוחי הרשות שהם בדרך כלל ביטוח צד ג’ וביטוח מקיף אפשר למצוא לא רק הבדלים במחירים אלא גם הבדלים בתוספות שחברות הביטוח מציעות כגון: שירותי גרירה, החלפת שמשות במקרה של ניפוץ שמשות, רכב חלופי ואפילו הגנה משפטית, על חלק מהתוספות אפשר וכדאי לוותר, עליכם פשוט לשקול אלו תוספות הן חיוניות לכם באופן ספציפי ואלו הן מיותרות לחלוטין.
ברוב הביטוחים יש גם השתתפות עצמית וגם שם מחיר ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה נתון לשינוי.
כפי שראיתם ניתן לחסוך בביטוח הרכב וזאת באמצעות השוואה וסקר בין חברות הביטוח השונות ובדיקה מעמיקה של הפוליסה.